17 листопада 2021 року у Львові в Галереї мистецтв відбулася презентація центрального фрагменту картини «Галицькі хоругви у Грюнвальдській битві 1410 р.».
Захід відбувся в рамках діяльності міжнародного проєкту " Україна- Польща: спільна спадщина"
Велика війна 1409-1411 рр. змінила хід історії Європейського континенту і відбувалася за активної участі військ з Галичини. Відтак, вивчення історії рідного краю, підвищення туристичної привабливості Львова, широкого висвітлення героїчної історії Галичини, України в цілому, для подальшого розвитку станкового і монументального мистецтва в рамках проекту «Україна: історія великого народу» стало приводом для проведення сьогодні ж в Палаці Потоцьких науково-практичної конференцію на тему: «Битва народів та участь в ній українських хоругв».
Історичну реконструкцію битви представили Лицарі Ордену Паладинів Леопольської хоругви – особиста охорона короля Ягайла. Для участі в конференції були запрошені історики, провідні фахівці музеїв Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської, Житомирської, Чернігівської, Хмельницької, Вінницької областей.
Директор культурного центру " УКРАЇНА- ЄВРОПА: СПІЛЬНА СПАДЩИНА" А. Коц.